14 EHBO’ers actief tijdens Stuwwalloop in Oosterbeek

Patrick Apenhorst als EHBO actief op de bike.
Foto: Riëtte Blekkink

Vandaag (zaterdag 25 mei) was de Stuwwalloop weer in de omgeving van Oosterbeek. De Stuwwalloop is een hardloopwedstrijd met een pittige en unieke loop langs de Rijn, via de beklimming van de Italiaanseweg naar het Dunoplateau. Een uitdagend parcours met prachtige uitzichten.

Voor onze EHBO-vereniging is dit één van de grotere evenementen. Hier stonden wij deze editie met 14 EHBO’ers die actief waren op de hoofdpost, maar ook op en rond de start/finish en een aantal man fietsten rond op een mountainbike. Ook waren er twee auto’s actief voor vervoer van uitvallers en als EHBO-post.

Op deze dag hebben wij, zoals bij bijna elke (hardloop)wedstrijd wel slachtoffers behandeld, maar was het nog relatief rustig voor ons. Dit is uiteraard een goed teken, want zoals wij het vaak zelf zeggen: “hoe minder slachtoffers wij behandelen, hoe beter het met iedereen gaat.”

Evenementen
Wij staan jaarlijks tientallen keren op verschillende evenementen in Oosterbeek, maar ook daarbuiten. Organiseert u ook evenementen of activiteiten en heeft u interesse in onze vereniging voor de EHBO dienstverlening? Kijk onder het kopje ‘dienstverlening‘ wat wij doen en bij interesse mail ons op: ehbodiensten@ehbo-oosterbeek.nl

Wij zoeken uiteraard ook altijd nog leden die EHBO-diensten bij onze vereniging willen doen. Heeft u hier interesse in? Mail dan direct naar: secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl

Zie meer informatie over de Stuwwalloop op hun website: https://www.stuwwalloop.nl/