Je bekijkt nu 20 januari 2020 start er een nieuwe EHBO cursus: geef je op!

20 januari 2020 start er een nieuwe EHBO cursus: geef je op!

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Laatste wijziging in bericht:20 oktober 2021

EHBO vereniging Oosterbeek start op 20 januari 2020 weer een nieuwe EHBO cursus. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze cursus, maar wacht niet te lang en meld u aan voordat het vol is!

Inhoud cursus
In deze cursus, waarbij de leidraad van het Oranje Kruis boekje wordt gebruikt, leer je alles op het gebied van EHBO. Tijdens de EHBO cursus leer je naast enige theoretische kennis vooral praktisch wat te doen bij snijwonden, breuken, kneuzingen, verstikking, verdrinking etc. Ook wordt er uitgebreid bij stilgestaan wat je moet doen in geval van een reanimatie. Hierin wordt het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) ook geleerd. Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers.

Datums
De datums van de cursus zijn allemaal op een maandag van 20:00 uur tot 22:00 uur. Les 9 (30 maart) wordt de hele lesstof kort herhaald en zal er gelegenheid zijn tot stellen van vragen of bepaalde casussen opnieuw te oefenen. Op 6 april zal het examen zijn. Verder zijn de datums van de cursus zoals hieronder vermeld.
– 20 januari
– 27 januari
– 3 februari
– 10 februari
– 17 februari
– 2 maart
– 9 maart
– 23 maart
– 30 maart
– 6 april

Locatie
Gebouw van de ReVaBo
Pastoor Bruggemanlaan 33a
6861 GR Oosterbeek

Opgeven
Opgeven kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl. Vermeld hierbij uw volledige naam, voorletters, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Het secretariaat neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen €250,- . Dit is inclusief de kosten voor het cursusboek van het Oranje Kruis, examen en het eerste jaar lidmaatschap van de vereniging.

Vergoeding van cursus
Wist u dat de meeste zorgverzekeraars een EHBO-cursus (deels) vergoeden? Om te kijken of uw zorgverzekeraar ook een EHBO-cursus vergoedt, kijkt u op de website van ZorgWijzer.nl via deze link.

Ook op de hoogte blijven wat wij doen? Volg ons op Facebook en stel hier eventueel uw vragen via een privé-bericht