Je bekijkt nu 30 januari 2023 start er een nieuwe EHBO-cursus: geef je op!

30 januari 2023 start er een nieuwe EHBO-cursus: geef je op!

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2024

We hebben afgelopen tijd niet stilgezeten en alle evenementen gingen gewoon door. Maar de nieuwe cursussen stonden (helaas) wel langere tijd stil. Mede door coronapandemie met bijbehorende maatregelen konden we niet eerder een nieuwe cursus startten. Maar op 30 januari 2023 start EHBO vereniging Oosterbeek weer een nieuwe EHBO-cursus. Dit is een beginnerscursus en er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze cursus. Wacht niet te lang en meld u aan voordat het vol is!

Inhoud cursus
In deze cursus, waarbij de leidraad van het Oranje Kruis boekje wordt gebruikt, leer je alles op het gebied van EHBO. Tijdens de EHBO-cursus leer je naast enige theoretische kennis vooral praktisch wat te doen bij snijwonden, breuken, kneuzingen, verstikking, verdrinking etc. Ook wordt er uitgebreid bij stilgestaan wat je moet doen in geval van een reanimatie. Hierin wordt het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) ook geleerd. Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers.

Datums
De datums van de cursus zijn allemaal op een maandag van 19:30 uur tot 22:00 uur. Les 8 (27 maart) wordt de hele lesstof in het kort herhaald en zal er gelegenheid zijn tot stellen van vragen of bepaalde casussen opnieuw te oefenen. 3 april is een reservedag. Dit houdt in dat óf er vindt deze dag een les plaats die ingehaald moest worden door omstandigheden óf deze dag vindt het examen plaats. Als op 3 april een les ingehaald moest worden, dan zal de examendatum 17 april zijn.

Verder zijn de datums van de cursus zoals hieronder vermeld.
– 30 januari
– 6 februari
– 13 februari
– 27 februari
– 6 maart
– 13 maart
– 20 maart
– 27 maart
– 3 april (reserve les/examen. Indien geen reserve les nodig is, dan wordt dit examendatum)
– 17 april (reserve examendatum)

Locatie
Gebouw van de ReVaBo
Pastoor Bruggemanlaan 33a
6861 GR Oosterbeek

Opgeven
Opgeven kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl. Vermeld hierbij uw volledige naam, voorletters, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Het secretariaat neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen €250,- . Dit is inclusief de kosten voor het cursusboek van het Oranje Kruis, examen en het eerste jaar lidmaatschap van onze vereniging.

Vergoeding van cursus
Wist u dat de meeste zorgverzekeraars een EHBO-cursus (deels) vergoeden? Om te kijken of uw zorgverzekeraar ook een EHBO-cursus vergoedt, kijkt u op de website van ZorgWijzer.nl via deze link.

Ook op de hoogte blijven wat wij doen? Volg ons op Facebook en stel hier eventueel uw vragen via een privé-bericht