Home / Categorie / EHBO-cursus in het voorjaar van 2018 zit vol

EHBO-cursus in het voorjaar van 2018 zit vol

Op 29 januari 2018 start bij EHBO vereniging Oosterbeek een nieuwe basiscursus EHBO inclusief reanimatie en de bediening van de AED. Alle beschikbare plaatsen zijn momenteel gevuld en deze cursus zit daarom vol. Houdt Facebook of onze website in de gaten voor de volgende EHBO cursus. Als u op de hoogte gehouden wil worden van een start van een nieuwe cursus, kunt u ook mailen naar secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl.

Tijdens de EHBO cursus leer je naast enige theoretische kennis vooral praktisch wat te doen bij snijwonden, breuken, kneuzingen, verstikking, verdrinking etc. Ook wordt er uitgebreid bij stilgestaan wat je moet doen in geval van een reanimatie. Hierin wordt het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) ook geleerd.

Inhoud cursus
de cursus bestaat uit 8 tot 10 lessen van 2 uur inclusief het examen en leidt op voor het officiële EHBO diploma van Het Oranje Kruis

Diverse onderwerpen
* reanimatie inclusief gebruik AED
* verbandtechnieken
* ernstige bloedingen
* shock
* verstikking/ verdrinking
* diverse kleine ongevallen

Start cursus
De cursus start op 29 januari 2018 en de lesuren zijn van ongeveer 20:00 uur tot 22:00 uur.  De lesdagen van de cursus zijn acht opeenvolgende maandagavonden, startend vanaf 29 januari en met uitzondering van 12 februari. De negende les is op dinsdag 3 april 2018 omdat maandag 2 april tweede paasdag is. De 10e en tevens laatste les is het examen, die vind plaats op 09 april 2018.

Kosten
De cursus kost €200,- inclusief boek, examen en eerste jaar lidmaatschap.

Vergoeding
Wist u dat de meeste zorgverzekeraars een EHBO-cursus (deels) vergoeden? Om te kijken of uw zorgverzekeraar ook een EHBO-cursus vergoedt, kijkt u op de website van ZorgWijzer.nl.

Locatie
Gebouw van de ReVaBo
Pastoor Bruggemanlaan 33a
6861 GR
Oosterbeek

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl

Volg ons op Facebook voor de laatste informatie of stel hier uw vragen via een privé-bericht.

Check Also

Hulpverleners behandelen enkele verwondingen bij MudSweatTrail

De maand juni is bij onze vereniging bijzonder druk, maar we zijn steeds weer paraat …