Je bekijkt nu Hulpverleners behandelen enkele verwondingen bij MudSweatTrail

Hulpverleners behandelen enkele verwondingen bij MudSweatTrail

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Laatste wijziging in bericht:20 oktober 2021

De maand juni is bij onze vereniging bijzonder druk, maar we zijn steeds weer paraat op verschillende evenementen in onze regio. Zo ook afgelopen zaterdag, toen zijn twee hulpverleners van ons bij de MudSweatTrail in Rhenen geweest. Er waren ruim 150 deelnemers actief op de route.

Hier was een evenement georganiseerd waarbij de deelnemers gingen hardlopen en daarna een stuk mountainbiken door het bos, waarbij de laatste drie kilometer het zwaarst waren. De afstanden waren behoorlijk pittig. Er was een lange route van 20 kilometer hardlopen én 40 kilometer mountainbiken. De korte route bedroeg een afstand van 16 kilometer hardlopen en 29 kilometer mountainbike, wat nog steeds pittig is. Het uitgezette parcours bevatte twee verschillende lussen, daarmee krijg je een complete route over de mooie Utrechtse Heuvelrug, waar de start/finish lag bij Kwintelooyen in Rhenen, tevens de uitvalbasis van onze hulpverleners die dag.

Tijdens deze tocht zijn een paar deelnemers onderuit gegaan tijdens het mountainbiken of hardlopen, waarbij ze wel zelfstandig weer naar de finishterrein konden bewegen. Bij de val hebben de gevallen deelnemers (licht)letsel opgelopen zoals meerdere schaafwonden of verstuikingen. Deze verwondingen hebben onze hulpverleners behandeld en verzorgt, waarna de deelnemers weer zelfstandig verder konden. Op het aantal deelnemers die actief waren, was het aantal slachtoffers gelukkig erg klein.

Evenementen
Wij staan jaarlijks tientallen keren op verschillende evenementen in Oosterbeek, maar ook daarbuiten. Organiseert u ook evenementen of activiteiten en heeft u interesse in onze vereniging voor de EHBO dienstverlening? Kijk onder het kopje ‘dienstverlening‘ wat wij doen en bij interesse mail ons op: ehbodiensten@ehbo-oosterbeek.nl

Wij zoeken uiteraard ook altijd nog leden die EHBO-diensten bij onze vereniging willen doen. Heeft u hier interesse in? Mail dan direct naar: secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl

Ook op de hoogte blijven wat wij doen? Volg ons op Facebook en stel hier eventueel uw vragen via een privé-bericht.