Je bekijkt nu Nieuwe EHBO-basiscursus gepland: start is op 25 september

Nieuwe EHBO-basiscursus gepland: start is op 25 september

  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Laatste wijziging in bericht:15 mei 2023

Na het succes van de cursus in januari 2023, starten wij weer een nieuwe basiscursus EHBO. Om precies te zijn start EHBO-vereniging Oosterbeek op 25 september 2023 weer een nieuwe EHBO-cursus. Dit is een beginnerscursus en er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze cursus. Wacht niet te lang en meldt u aan voordat het vol is!

Inhoud cursus
In deze cursus, waarbij de leidraad van het Oranje Kruis boekje wordt gebruikt, leer je alles op het gebied van EHBO. Tijdens de EHBO-cursus leer je naast enige theoretische kennis vooral praktisch wat te doen bij snijwonden, breuken, kneuzingen, verstikking, verdrinking etc. Ook wordt er uitgebreid bij stilgestaan wat je moet doen in geval van een reanimatie. Hierin wordt het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) ook geleerd. Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers.

Datums
De datums van de cursus zijn allemaal op een maandag van 19:00 uur tot 22:00 uur. Les 9 (27 november) wordt de hele lesstof in het kort herhaald en zal er gelegenheid zijn tot stellen van aanvullende vragen of bepaalde casussen opnieuw te oefenen. De tiende datum (4 december) zal het examen plaatsvinden.

Verder zijn de datums van de cursus zoals hieronder vermeld.
– 25 september
– 2 oktober
– 9 oktober
– 23 oktober
– 30 oktober
– 6 november
– 13 november
– 20 november
– 27 november (reserve les, alle opgedane kennis wordt herhaald en nog een keer geoefend)
– 4 december (examendatum)

Locatie
Gebouw van de ReVaBo
Pastoor Bruggemanlaan 33a
6861 GR Oosterbeek

Opgeven
Opgeven kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl. Vermeld hierbij uw volledige naam, voorletter(s), adres, telefoonnummer en e-mailadres. Het secretariaat neemt daarna zo snel mogelijk contact met u op.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen €250,- . Dit is inclusief de kosten voor het cursusboek van het Oranje Kruis, examen en het eerste jaar lidmaatschap van onze vereniging.

Vergoeding van cursus
Wist u dat de meeste zorgverzekeraars een EHBO-cursus (deels) vergoeden? Om te kijken of uw zorgverzekeraar ook een EHBO-cursus vergoedt, kijkt u op de website van ZorgWijzer.nl via deze link.