Vrijwilliger EHBO-vereniging benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Een vrijwilliger van onze EHBO-vereniging is vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en onderscheiden met een lintje. Het gaat om Frits Miedema. Frits is vanochtend door burgemeester Agnes Schaap van de Gemeente Renkum onderscheiden.

Frits Miedema is sinds 1981 lid van de EHBO-vereniging Oosterbeek. Hij is bovendien EHBO-instructeur, coach voor andere instructeurs, en verzorgt de herhalingslessen voor andere leden. Hij is ook regelmatig als EHBO-er aanwezig bij sportevenementen. Sinds 1985 helpt hij met administratief en logistiek werk bij de Airborne-wandeltocht, en bemant de hoofdpost van de medische dienst.

Hij was lid van de Raad van Elf bij carnavalsvereniging De Dwarsliggers, is daar sinds 2003 bestuurslid, en sinds 2006 penningmeester. Daarbij is hij lid van Hofkapel de Kakafonies. Sinds 2000 geeft hij zeilles bij Watersportvereniging Peter Hensen, en heeft zich vooral toegelegd op de lessen aan kinderen en minder validen. Hij verzorgt EHBO-lessen die speciaal zijn toegesneden op de watersport, en bemant de EHBO-post bij zeilweekenden.

En als dat nog niet genoeg is, zet Frits zich naast onze verenging ook in als vrijwilliger bij Dierenambulance Nederrijn. Hier is hij al ongeveer 10 jaar actief als onder andere chauffeur op de ambulance. Ook verzorgt hij hier de reanimatiecursussen voor alle vrijwilligers.

Wij feliciteren Frits natuurlijk, maar eveneens alle anderen die ook een onderscheiding hebben ontvangen.

De foto is gemaakt samen met collega’s van Frits van de EHBO-verenging en van de dierenambulance Nederrijn.

Bij de receptie voor alle vrijwilligers en andere belangrijke mensen van Frits