Warm en drukbezocht hardloopevenement ‘Biothlon’

Het hardloopevenement Biothlon, georganiseerd door Bio Vakantieoord, vond vandaag (zaterdag 1 juni) plaats en had een warm karakter. Met 24 tot 26 graden was het een warme loop. Desondanks waren er weinig uitvallers.

Er zijn routes van 3, 5, 10 en 15 km. Iedereen kan meedoen. Naast individuele lopers, namen veel medewerkers van de Nederlandse bioscopen deel en medewerkers van bedrijven. Ook kinderen en volwassenen met een handicap lieten hun sportiviteit zien. Zij volgden de route in hun eigen rolstoel of namen plaats in de speciaal ter beschikking gestelde becasines (terrein-rolstoelen met handvatten voor mede-lopers). Deelnemers lieten weten verrast te zijn door de aantrekkelijke routes.

Voor onze vier hulpverleners was de taak om eventuele uitvallers op te halen of gewonde lopers op de route of bij de start/finish te helpen. Er heeft deze dag één uitvaller bij ons gemeld, die wij hebben opgehaald met een auto. Daarnaast meldde zich nog enkele mensen die blaren hadden opgelopen, maar ook schaafwonden of mensen die gestoken waren door een insect. Al met al viel het erg mee, juist gezien toch de hogere temperaturen voor een hardloopevenement.

Evenementen
Wij staan jaarlijks tientallen keren op verschillende evenementen in Oosterbeek, maar ook daarbuiten. Organiseert u ook evenementen of activiteiten en heeft u interesse in onze vereniging voor de EHBO dienstverlening? Kijk onder het kopje ‘dienstverlening‘ wat wij doen en bij interesse mail ons op: ehbodiensten@ehbo-oosterbeek.nl

Wij zoeken uiteraard ook altijd nog leden die EHBO-diensten bij onze vereniging willen doen. Heeft u hier interesse in? Mail dan direct naar: secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl

Ook op de hoogte blijven wat wij doen? Volg ons op Facebook en stel hier eventueel uw vragen via een privé-bericht.