Home / Wat te doen?

Wat te doen?

EHBO vereniging Oosterbeek start regelmatig een nieuwe EHBO-cursus. Neemt u ook deel aan de cursus? U weet immers nooit wanneer u het nodig heeft.

Ben je knutselmoeder op school?
Weet je dan ook wat je moet doen als een leerling een flinke snijwond aan de vinger krijgt?

Je hebt een kinderpartijtje georganiseerd?
Weet je dan ook wat je moet doen als een kind zich verslikt in snoepgoed en al blauw om de lippen wordt ?

Je bent begeleider van een voetbalteam en staat langs de lijn?
Plotseling wordt een speler onwel en blijft bewusteloos op het veld liggen.

Weet jij wat je moet doen? Zomaar een paar voorbeelden van ongevallen uit het dagelijks leven. Je wil, als er iets gebeurd, toch niet machteloos moeten toekijken omdat je niet weet wat je moet doen? Het zal je eigen kind, familie, partner of buren maar overkomen. Jij wil dan toch ook helpen?

Tijdens de EHBO cursus leer je naast enige theoretische kennis vooral praktisch wat te doen bij snijwonden, breuken, kneuzingen, verstikking, verdrinking etc. Ook wordt er uitgebreid bij stilgestaan wat je moet doen in geval van een reanimatie. Hierin wordt het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) ook geleerd.

Durf de uitdaging aan en geef je op!

Inhoud cursus
de cursus bestaat uit 8 tot 10 lessen van 2 uur inclusief het examen en leidt op voor het officiële EHBO diploma van Het Oranje Kruis

Diverse onderwerpen
* reanimatie inclusief gebruik AED
* verbandtechnieken
* ernstige bloedingen
* shock
* verstikking/ verdrinking
* diverse kleine ongevallen

Start cursus
De basis-cursus start één of meerdere keren per jaar. Als u wil weten wanneer de eerst volgende cursus start, mail dan naar: secretariaat@ehbo-oosterbeek.nl

Kosten
De cursus kost €200,- inclusief boek, examen en eerste jaar lidmaatschap van onze vereniging.

Vergoeding
Wist u dat de meeste zorgverzekeraars een EHBO-cursus (deels) vergoeden? Om te kijken of uw zorgverzekeraar ook een EHBO-cursus vergoedt, kijkt u op de website van ZorgWijzer.nl.

Gebouw van de ReVaBo
Pastoor Bruggemanlaan 33a