EHBO vereniging Oosterbeek is een vrijwilligersorganisatie die:
1. Opleidingen verzorgt voor EHBO, reanimatie en AED training.
2. Voor de gediplomeerde EHBO’ers herhalingslessen verzorgt, waarin kennis en vaardigheden worden opgefrist en verbeterd. Enkele leden zijn ook “lotus” en zorgen er voor dat er goed kan worden geoefend door de slachtoffers te spelen en wonden te grimeren zodat de oefening net een echt ongeval lijkt.
3. Voor verschillende opdrachtgevers van zowel particulieren, bedrijven, sportverenigingen tot overheids instanties de EHBO verzorgt bij evenementen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:
– Koningsdag
– Airborne herdenkingen
– Stuwwalloop
– Schoolvoetbaltoernooi
– Pupillenkamp OVC85

Wij vinden het belangrijk dat er zo snel mogelijk hulp geboden kan worden als er mensen in nood verkeren. Dat kan een geruststelling en een pleister zijn, maar ook een reanimatie.

Wij menen ook dat alle moeders, vaders, oma’s en opa’s moeten weten wat zij kunnen doen (en laten) als hun kind een ongeluk(je) krijgt. De meeste ongevallen gebeuren in en rondom huis. Een kind is steeds op ontdekkingstocht en ziet geen gevaar. Daarom organiseert de vereniging juist voor deze doelgroep cursussen om te leren wat te doen bij bijvoorbeeld brandwonden, een val van de trap, verslikking of vinger tussen de deur.